Пропускане към основното съдържание

Как да изберем добро име за нашия домейн

domainname.jpg
Здравейте, тук ще ви разкажа моите виждания как да изберете името на вашият сайт. Има няколко момента при избирането на домейн за вашия сайт. И два от тях са основни - искате да бъде марков ( така наречения брандинг ) домейн или да бъде оптимизиран за търсачки ? Какви привилегии ви носи марковия домейн ? А какви привилегии ви носи оптимизираният за търсачки домейн? Отговорите на въпросите ще намерите по долу.

Напоследък е модерно ВСЕКИ сайт да се оптимизира за търсачки - всички знаем защо - защото носи повече трафик ( така нареченият органичен трафик ). Не трябва да забравяме и съдържанието на сайта разбира се. Защо да използвате оптимизиран за търсачки домейн? Отговора е прост - няма смисъл да използвате такъв. Конкретни примери ще давам със Google.

Представете си че току що сте пуснали сайта си. Googlebot минава през сайта ви след известно време, индексира го и вече сте във резултатите. Както знаете ( незнаете ), при търсене по дадена дума в Google той изкарва всеки резултат с три параметъра - заглавие на сайта ( който взима от Title tag-a ), Описание и адрес ( URI ). Нека наблегнем на този адрес. Какво съдържа той? Първата част е името на домейна ви - примерно blog.unone.org. Следва частта с параметрите - тези параметри са част от URI , които зависят от това как сте настроили сайта си - тези параметри в моя блог са с името на статията. Главната ми мисъл е, че НЕ ви трябва домейн, който да съдържа ключови думи, защото тези ключови думи могат да бъдат включени във самия URL ( който се вижда в резултатите при търсене ). Тоест, оптимизирайте сайта си, а не домейна си.

Измислете подходящо име. И нека бъде кратко.

Ето няколко момента при избирането на домейн:

  1. По лесно се помни dir.bg отколкото onemilliondollarwebpage.com.
  2. По лесно се диктува по телефона ( да това е голям плюс ако имате онлайн бизнес)
  3. Минус е че не съдържа предмета на дейност на фирмата
  4. Носи марка. Всеки знае, че марковото е качествено ( и скъпо ) - ето малко мисли на “Креативния” Димитър Николов :Как да изберем марково домейн име?
  5. НЕ използвайте тирета -тиретата не са лесни за запомняне и диктуване ! Например някой ако ви каже “Вчера влязох в сайта buy some stuff dot com ” той няма да спомене тиретата на домейна който всъщност е buy-some-stuff.com
  6. Звучните съгласни подпомагат лесното запомняне на домейна ( например izbrano.net ) - набляга се на Р-то

В заключение, ще кажа че избирането на подходящ домейн на сайта ви може да ви донесе много повече трафик и посетители, защото ако лесно се помни, потребителя ще ви посети отново, ако имате добро съдържание разбира се. Чувствайте се свободни да коментирате вашите идеи по долу.

източник: blog.unone.org

Коментари

Популярни публикации от този блог

Как да си направим бомбичка от миниум и бронз

ПРИГОТВЯНЕ НА СМЕСТА Взима се бронз и миниум на прах. Смесват се в отношение 1:1 за да се провери дали е готова сместа се сипва много-малко смес и се пали с клечка кибрит - ако се възпламени веднага значи е готова. ПРИГОТВЯНЕ НА БОМБИЧКАТА Взима се лист хартия 10см - 10см слагат се три не много голeми камъчета слагат се 2 чаени лъжички смес завиват се хубаво в хартията. Взема се лейкопласт и с ленти лейкопласт с дебелина 2см се намотава завитата от хартия докато се получи топче. Не трябва да остава не покрито място с лейкопласт. * ВНИМАНИЕ!!! Хвъляйте на далече от вас бомбичката не слагайте повече от 5 лъжички смес (не отговарям за последствията).Моля също така да сте сигурни, че няма да навредите на някой човек докато изпробвате пиротехническите си възможности, ако все пак решите да се правите на Рамбо, то авторът не носи отговорност за този материал. Той се публикува само с опознавателна цел.

Гаражни врати

Днешните гаражни врати са широко предпочитани от собствениците на гаражи. Съществуват няколко неща, с които е необходимо да сте проучили преди да прибегнете до закупуването на гаражна врата за вашите цели и нужди Едно от нещата, което трябва да знаете е че има четири основни модела гаражни врати , в зависимост от метода  им на задвижване. Типовете гаражни врати в зависимост от метода на задвижване могат да бъдат: Задвижвани от верига гаражни врати, Ремъчни, Гаражни врати движени чрез винтове и Гаражни врати със странично задвижване. Все по-често притежатели на гаражи и гаражни врати търсят монтажа на допълнителни системи, за да повишат своето удобство при работа с тях. Традиционен пример за това е вграждането на система за безопасност при работа, както и различни модели системи за паркинг. Сходен вариант за подобряване на използваемостта на една гаражна врата е възможността да интегрирате в нея  прозорец, търсейки помощта на професионален стъклар . Поредния детайл, на който д

САЩ нападат обекти в страни в близост до Ирак

Тактиката на САЩ да атакува противниците си през всякакви граници продължава да набира сила - тази седмица Пакистан понесе нов ракетен удар на своя територия. Преди месец Сирия също трябваше да се примири с кратка американска операция близо до границата й с Ирак. Дали новият президент ще продължи тази инициатива на администрацията на Буш? Обама вече е изразявал публично подкрепата си за такива удари, ако няма действие от страна на местните власти. Може би затова Пакистан вече сътрудничи повече от всякога в борбата с талибаните. При удара в сряда, нанесен от безпилотен самолет в село Кел, са загинали петима екстремисти, за които се знае че имат връзки с Ал Кайда. Ударът предизвика за пореден път протестите на пакистанските власти, които преживяха вече поне 20 такива атаки от средата на годината досега. Той обаче е в област извън граничните с Афганистан и е в територия под директен контрол от Исламабад, което показва че новата тактика на САЩ да удрят вражески единици дори зад грани