Пропускане към основното съдържание

Как да си направим бомбичка от миниум и бронз

ПРИГОТВЯНЕ НА СМЕСТА

Взима се бронз и миниум на прах. Смесват се в отношение 1:1 за да се провери дали е готова сместа се сипва много-малко смес и се пали с клечка кибрит - ако се възпламени веднага значи е готова.

ПРИГОТВЯНЕ НА БОМБИЧКАТА

Взима се лист хартия 10см - 10см слагат се три не много голeми камъчета слагат се 2 чаени лъжички смес завиват се хубаво в хартията. Взема се лейкопласт и с ленти лейкопласт с дебелина 2см се намотава завитата от хартия докато се получи топче. Не трябва да остава не покрито място с лейкопласт.

*
ВНИМАНИЕ!!! Хвъляйте на далече от вас бомбичката не слагайте повече от 5 лъжички смес (не отговарям за последствията).Моля също така да сте сигурни, че няма да навредите на някой човек докато изпробвате пиротехническите си възможности, ако все пак решите да се правите на Рамбо, то авторът не носи отговорност за този материал. Той се публикува само с опознавателна цел.

Коментари

Unknown каза…
Да и не забравяйте хирурзите и офталмолозите ви очакват.
Unknown каза…
Tva ne e za vseki ve hora tva neshto ako se vzrivi moi da vi ibe maikata za cql jivot az sum prael stotici i sam sprql shtot e mn opasno imam priqtel ednoto mu oko ne vijda na ednata raka ima samo 2 prasta polovinata mu chast ot liceto e izgorqla za tva nedeite ima si drugi bombi koito sa stotici pati po bezopasni i pak nedeite opitva
Unknown каза…
Не се занимавай с тези неща никога.
Borqn каза…
може ли да гръмне докато я приготвям
Unknown каза…
Опасно е , но от ефекта настръхвам КЗЛ
Unknown каза…
Най опасно е да гръмне докато се увива с тиксото!!!
Анонимен каза…
А знаете ли откъде мога да си набавя миниум и бронз от железария или магазин София?
Unknown каза…
От всяка железария но трябва да се купят по отделно защото иначе ще ви изгонят с псувни
Анонимен каза…
това можете да си го направите същото със алуминиум на прах и някакъв окислител(най-добре азотна група NO3) обаче няма да казвам как за да се научите и да не се разкостите докато си играете с калиев нитрат.
Анонимен каза…
Да
крали марко каза…
Тоя дето пише на " латиница " искам да го помоля да пише на " Кирилица " ,защото не едно и също " Пенка отиде на къра" ,и " Penka otide na kura" . Така че уважаваме българската азбука и всичко българско.
Анонимен каза…
Здрасти,на лъжицата се пали а не иска да гърми.къде бъркаме
Анонимен каза…
1:1 смес и само заря ще гледате ! аматьори !
Анонимен каза…
Има опасност ито огромна при стягане със таксито може да гръмне ако мръднат камъните. Опитайте с фитил!
Анонимен каза…
От къде мога да намеря материалите
защото в днешно време незнам дали ги има ако някой знае ако може да сподели
Анонимен каза…
ako q hvurlq v pechkata dali shte e qko
Анонимен каза…
В базар бг има и миниум и бронз!
Анонимен каза…
Това е много опасно,когато се приготвя голямо количество от сместта! Преди 40 години ми гръмна буркан около килограм в ръцете докато пресипвах от малък в голям буркан,възпламени се благодарение на триенето на частиците с кислорада!Слава Богу ОЖИВЯХ,но днес съм с една ръка,лявата ми е ампутирана до китката!Бъдещи бонбаджии,не правете смес за повече от 5 бонбички наведнъж!

Популярни публикации от този блог

Гаражни врати

Днешните гаражни врати са широко предпочитани от собствениците на гаражи. Съществуват няколко неща, с които е необходимо да сте проучили преди да прибегнете до закупуването на гаражна врата за вашите цели и нужди Едно от нещата, което трябва да знаете е че има четири основни модела гаражни врати , в зависимост от метода  им на задвижване. Типовете гаражни врати в зависимост от метода на задвижване могат да бъдат: Задвижвани от верига гаражни врати, Ремъчни, Гаражни врати движени чрез винтове и Гаражни врати със странично задвижване. Все по-често притежатели на гаражи и гаражни врати търсят монтажа на допълнителни системи, за да повишат своето удобство при работа с тях. Традиционен пример за това е вграждането на система за безопасност при работа, както и различни модели системи за паркинг. Сходен вариант за подобряване на използваемостта на една гаражна врата е възможността да интегрирате в нея  прозорец, търсейки помощта на професионален стъклар . Поредния детайл, на който д

САЩ нападат обекти в страни в близост до Ирак

Тактиката на САЩ да атакува противниците си през всякакви граници продължава да набира сила - тази седмица Пакистан понесе нов ракетен удар на своя територия. Преди месец Сирия също трябваше да се примири с кратка американска операция близо до границата й с Ирак. Дали новият президент ще продължи тази инициатива на администрацията на Буш? Обама вече е изразявал публично подкрепата си за такива удари, ако няма действие от страна на местните власти. Може би затова Пакистан вече сътрудничи повече от всякога в борбата с талибаните. При удара в сряда, нанесен от безпилотен самолет в село Кел, са загинали петима екстремисти, за които се знае че имат връзки с Ал Кайда. Ударът предизвика за пореден път протестите на пакистанските власти, които преживяха вече поне 20 такива атаки от средата на годината досега. Той обаче е в област извън граничните с Афганистан и е в територия под директен контрол от Исламабад, което показва че новата тактика на САЩ да удрят вражески единици дори зад грани